Bulgur met granaatappel en halloumi

30 MIN
2 personen
Bulgur met granaatappel en halloumi

Een heerlijke vegetarische maaltijdsalade op basis van bulgur met halloumi, granaatappel en ras el hanout.

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 30 g rozijnen
  • ½ citroen
  • 2 rode ui
  • 225 g halloumi
  • ½ granaatappel
  • 10 g munt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de bulgur en de rozijnen in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Rasp de zeste van de citroen. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de halloumi in plakken. Snij de granaatappel doormidden en klop op de schil met een houten lepel. Vang de granaatappelpitjes op.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Stoof de uien 5 minuten zacht. Schuif dan de uien aan 1 kant en leg er de plakjes halloumi naast. Bak nog eens 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  4. Snij de blaadjes munt fijn. Meng de munt, de citroenzeste, de granaatappelpitjes, de ras el hanout en de extra vierge olijfolie door de bulgur. Kruid bij met peper en zout.
  5. Schik de bulgur met de uien en de halloumi over de borden. Werk af met enkele druppels citroensap en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 779.5 kcal
Koolhydraten 80.14 g
waarvan suikers 28.62 g
Vet 36.98 g
waarvan verzadigd 15.02 g
Proteïnen 26.01 g
Vezels 12.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin