De zomer staat voor de deur en dat betekent voor heel velen: vakantie! De zomermaanden zijn niet alleen de ideale periode om het buitenland te gaan verkennen, ook in het binnenland valt er ontzettend veel te doen en zien. Hieronder vallen natuurlijk ook de populaire Belgische festivals waar je, net zoals op de Franse camping, een paar dagen in je tentje logeert terwijl je van de buitenlucht geniet.

Natuurlijk moet er tijdens zulke momenten ook gegeten worden en om dan toch niet te vervallen in het ritme van sandwiches met choco als ontbijt, lunch en avondeten, lijkt me een goed idee om jullie mijn favoriete tips als ervaren kampeerster mee te geven.

1. Light my fire


Kamperen draait vaak om efficiëntie en minimalisme, aangezien je met je rugzak al genoeg onderweg bent. Ik raad je aan om toch te investeren in 1 degelijk kampeervuur met pitje, ik beloof je dat je er ongelofelijk veel plezier van zal hebben. Een goed alternatief (check ook zeker of dit mogelijk en toegelaten is) is een draagbare barbecue.

Zoete aardappelen in de schil
Zoete aardappelen in de schil

2. Veggie troef


Je zal niet altijd in de mogelijkheid zijn om je voedingswaren goed koud te houden en met de oplopende temperaturen kunnen bepaalde ingrediënten dus al snel bederven. Daarom zou ik je aanraden om zo weinig mogelijk vlees en vis mee te nemen of te gebruiken in je dagelijkse koken op de camping. Een nachtje op een dixi-wc willen we allemaal ten allen koste wel vermijden denk ik!

Salade van krieltjes
Salade van krieltjes


Chili sin carne
Chili sin carne

3. Eenpansgerechten  


Hier ben ik weer met mijn obsessie voor eenpansgerechten, maar als ik ze al wekelijks thuis op tafel zet, dan maak ik ze wel elke dag als ik op een camping verblijf. Ik gebruik zelf maar 1 vuurtje en meer heb je ook niet nodig! Kies voor een pasta die je in 1 pot kan klaarmaken. Ook de barbecue kan je zo optimaliseren. Bak niet alleen je vlees, maar ook je groenten (op bijvoorbeeld spiesjes) en je aardappelen gewoon lekker op de grill.

Boerenworst met kerstomaten, ui en rozemarijn uit de oven
Boerenworst met kerstomaten, ui en rozemarijn uit de oven


Maïskolven op de grill
Maïskolven op de grill

4. Take it easy


Deze tip geldt altijd, maar zeker op festivals waar koken vaak tussen de concerten door moet gebeuren. Kies voor convenience foods zoals bonen of groentjes in blik, voorgekookte rijst die doorwarmd moet worden of snelkokende pasta. Niet alleen is het gemakkelijker en sneller dan de traditionele varianten, het is ook gewoon even lekker.

Provençaalse papillot met zalm op de barbecue
Provençaalse papillot met zalm op de barbecue


En voor nog meer maaltijden die helemaal campingproof zijn kan je ook altijd op mijn blog terecht, waar er nu en in de toekomst veel zullen verschijnen!