De vakantie loopt op z'n einde. Een binnenactiviteit die ik erg leuk vind om te doen, is om kinderen mee in te schakelen in de keuken. En nee hoor, dat hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn. Kies gewoon voor een receptje waar die kinderhandjes goed van pas komen. Ik ben er zeker van dat de kindjes hier niet alleen heel erg van zullen genieten, maar dat ze nadien ook dubbel en dik van hun zelf gemaakt eten zullen genieten.

Zandkoekjes


Makkelijke zandkoekjes voor met de kinderen

Niets leuker dan een namiddagje koekjes bakken en deze klassieker is bij kinderen altijd een schot in de roos. Als er dan een stel kleine handjes ter beschikking zijn om allerlei leuke figuurtjes uit te snijden, is je namiddag snel gevuld. Wil je nog een stap verder gaan? Versier ze dan met suikerpasta, sprinkels of hagelslag.

Kokoskoekjes met witte chocolade


Lekkere kokoskoekjes bakken

Deze kokoskoekjes zijn eens wat anders dan de standaard koekjes en ik ben er zeker van dat er heerlijk gesmuld van zal worden. De chocolade in kleine stukjes breken, roeren tot het gesmolten is en daarna tot balletjes rollen, ideaal voor kinderhandjes. Na het bakken heb je een hele berg koekjes die je met de kinderen en hun vriendjes samen kan verorberen.

Aardappelkoekjes bakken


Lekkere aardappelkoekjes

Een beetje te veel zoet gehad? Dan hoef je natuurlijk ook niet per se iets zoets te bakken, maar kan je je kinderen ook inschakelen bij het maken van een heerlijk avondmaal. Alle ingrediënten voor deze heerlijke koekjes kunnen het best gemengd worden met de handen, dus laat de kinderen hun energie er maar in kwijt geraken!

Boerenworst met kerstomaten, ui en rozemarijn uit de oven


Boerenworst met kerstomaatjes en ui op prikkertjes

Ook leuk om met kinderen te doen: spiesjes maken! Bak de worsten gaar en snijd de worstjes in gelijke stukjes en laat de kinderen spiesjes maken met de stukjes worst, kerstomaatjes en ui-partjes. Laat de worstjes uiteraard eerst een beetje afkoelen. Daarna kan je de spiesjes even terug opwarmen in de oven. Het eindresultaat zal nadien door jong en oud gesmaakt worden.