Chili sin carne

30 MIN
4 personen
Chili sin carne

Chili sin carne is de vegetarische versie van chili con carne. Met wat verse groenten en wat je in je voorraadkast vindt, maak je zo een Mexicaanse topper klaar

Ingrediënten

  • 400 g kidneybonen, uitgelekt
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 winterwortel, grof geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 g maïs, uitgelekt
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 snufje suiker
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl harissa
  • 1 kl chilipoeder

BEREIDING

  1. Fruit de ui samen met de knoflook, de paprika en de wortel enkele minuten in de olie. Voeg de tomatenpuree toe en kruid het geheel met chilipoeder naar smaak. Roer goed om.
  2. Voeg er de kidneybonen en de maïskorrels bij. Schenk er net genoeg groentebouillon bij tot het geheel dik genoeg blijft. Breng verder op smaak met suiker en harissa. Laat 15 minuten sudderen.
  3. Roer nog een laatste keer om en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 321.57 kcal
Koolhydraten 42.08 g
waarvan suikers 16.13 g
Vet 10.09 g
waarvan verzadigd 1.56 g
Proteïnen 12.4 g
Vezels 6.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin