Chili sin carne

30 MIN
4 personen
Chili sin carne

Ingrediënten

  • 400 g kidneybonen, uitgelekt
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 winterwortel, grof geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 g maïs, uitgelekt
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 snufje suiker
  • 2 el olie
  • 1 kl harissa
  • 1 kl chilipoeder

BEREIDING

  1. Fruit de ui samen met de knoflook, de paprika en de wortel enkele minuten in de olie. Voeg de tomatenpuree toe en kruid het geheel met chilipoeder naar smaak. Roer goed om.
  2. Voeg er de kidneybonen en de maïskorrels bij. Schenk er net genoeg groentebouillon bij tot het geheel dik genoeg blijft. Breng verder op smaak met suiker en harissa. Laat 15 minuten sudderen.
  3. Roer nog een laatste keer om en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.76 kcal
Koolhydraten 79.91 g
waarvan suikers 9.93 g
Vet 11.76 g
waarvan verzadigd 1.48 g
Proteïnen 17.06 g
Vezels 12.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin