Pasen is weer voorbij, maar die grote berg met chocolade eieren lijkt bij mij niet snel te slinken. Gebeurt het bij jullie ook dat ze er dan dikwijls nog weken blijven liggen, omdat je ze uit het oog verliest of gewoon geen zin meer hebt in een boterham met chocoladestukjes? Daar komt dit jaar verandering in! Want met deze overheerlijke receptjes zullen je chocolade eieren in een mum van tijd verdwenen zijn.

1. Chocoladepudding


Makkelijke chocoladepudding

Transformeer je paaseieren in een heerlijke nagerechtje waar niet alleen je kinderen, maar jijzelf ook dol op zal zijn. En dat allemaal met maar 6 ingrediënten, dat moet je toch gewoon proberen!

2. Dame blanche


Dame blanche

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, meestal is een idee meer dan genoeg! Het zonnetje breekt door en je hebt zin in een heerlijke bolletje ijs? Doe dan wat paaseieren in een kommetje en smelt ze au bain-marie voor de meest heerlijke chocoladesaus voor over je ijsje.

3. Glutenvrije avocado brownies


Heerlijke avocado en chocolade brownies

Een gezonder chocolade receptje mag in deze lijst natuurlijk ook niet ontbreken. Vervang eens de klassieke combinatie van bloem en boter door een avocado en je zal versteld staan van het resultaat. Deze brownies zonder gluten zijn de perfecte gezonde snack voor bij een tasje koffie of na het eten. En dat zonder schuldgevoel!

4. Witte chocolademoussetaart


Een feestelijke witte chocolademousse taart

Niet alleen de melkchocolade eieren kan je gemakkelijk op gebruiken tijdens het bakken, ook voor de witte paaseieren weet ik raad. Wil je jouw gasten helemaal wegblazen? Ga dan voor deze impressionante witte chocolademoussetaart. Ik ben er zeker van dat niemand ze zal kunnen weerstaan.

5. Havermoutkoekjes
Bij chocolade denk je meestal alleen maar aan dessertjes of een stukje bij de koffie, maar weet je waar ik ook helemaal weg van ben? Chocolade bij het ontbijt! Deze havermoutkoekjes zijn prima voor on the go, echt een “eitje” om te maken, en héérlijk met stukjes chocolade erdoorheen.