Zoete aardappelen in de schil

60 MIN
4 personen
Zoete aardappelen in de schil

Een heerlijk Zuid-Amerikaans geïnspireerd gerechtje, ideaal voor op de barbecue!

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 10 kerstomaten, in kwartjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 teentje knoflook, versnipperd
  • ½ rode peper, versnipperd
  • ½ limoen
  • 2 el zure room
  • 50 g chips, taco

BEREIDING

  1. Was de aardappelen, droog ze af en rol ze in aluminiumfolie.
  2. Leg de aardappelen op de BBQ en draai ze af en toe om. Controleer na ongeveer 40 minuten met een prikker of ze gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de guacamole: plet de avocado en meng daaronder de look, kerstomaten en verse koriander. Breng op smaak met wat limoensap, peper en zout.
  4. Haal de aardappels van de BBQ en snijd ze in de lengte open. Duw de aardappelen een beetje open en schep er een flinke lepel guacamole in. Werk af met een toefje zure room en verbrokkelde tacochips.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 243 kcal
Koolhydraten 19.83 g
waarvan suikers 3.62 g
Vet 15.53 g
waarvan verzadigd 3.86 g
Proteïnen 3.53 g
Vezels 5.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin