Kalkoensalade met zoete aardappel, granaatappel en misodressing

40 MIN
2 personen
Kalkoensalade met zoete aardappel, granaatappel en misodressing

Een gerechtje dat zo vanop een Amerikaanse Thanksgiving tafel lijkt weggelopen! We maken een verrassende salade van boerenkool en zoete aardappel met kalkoen, granaatappel en misodressing (ok, die is niet zo Amerikaans ;-)). Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 kl miso
  • 1 el honing
  • 2 kalkoenfilets
  • ½ granaatappel
  • 100 gr jonge boerenkool
  • olijfolie
  • ½ el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de zoete aardappelen en de helft van de wortels en boen goed schoon. Snijd de zoete aardappel in grote dobbelstenen van ongeveer 2 op 2 cm en de wortel in dikke schijfjes van ongeveer 1 cm breed. Pel de rode ui en snijd in ringen. Hussel de zoete aardappel, de wortel en de uiringen op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie en een snuif zout en zwarte peper. Zet voor 25 min. in de voorverwarmde oven of tot de zoete aardappel zacht is, maar niet plat gekookt.
  3. Maak ondertussen de dressing: meng de miso met de honing, de witte wijnazijn, 3 el olijfolie en een snuif zout en zwarte peper.
  4. Leg de kalkoenfilet in een ovenschaal en wrijf in met de dressing. Zet de laatste 10-15 min. in de oven bij de zoete aardappel.
  5. Halveer de granaatappel, houd de opengesneden zijde boven een grote kom en sla met de achterkant van een houten lepel op de buitenkant. De pitjes zullen loskomen en in de kom vallen. Vang ook het sap op.
  6. Snijd de rest van de wortelen in linten met een dunschiller. Meng samen met de jonge boerenkool onder de granaatappelpitjes. Breng op smaak met scheut olijfolie en een snuif zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de kalkoenfilet gaar is en snijd in plakjes (bewaar de jus uit de ovenschaal!). Meng de gegaarde groenten voorzichtig onder de salade en serveer met plakjes kalkoenfilet. Besprenkel met de overgebleven jus. Smakelijk!