Salade van krieltjes

35 MIN
4 personen
Salade van krieltjes

Een heerlijke aardappelsalade met krieltjes, voor bij de barbecue.

Ingrediënten

  • 600 g krielaardappelen
  • 1 bosje lente-uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kappertje
  • 2 el mayonaise
  • scheutje appelazijn
  • peterselie
  • bieslook
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en wikkel ze in aluminium folie en laat ze ongeveer een half uurtje garen op de bbq. Je kunt ze ook op de bakplaat van de oven leggen, ook ongeveer een half uurtje totdat ze beetgaar zijn. (met schil!)
  2. Snijd de uitjes in fijne ringen, de knoflook persen in de knoflookpers of raspen met een fijne rasp.
  3. Verdeel dit megsel samen met de kappertjes en de appelazijn onder de krieltjes.
  4. Was de verse kruiden en snijd deze zeer fijn , en meng ook deze onder de krieltjes. Voeg tenslotte de mayonaise toe en kruid af met peper en zout van de molen.
  5. Eventueel kan je er ook nog wat tabasco of cayennepeper aan toevoegen! Zeer lekker.
  6. Laat een paar uur in de koelkast staan tot dat het goed koud is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 201.83 kcal
Koolhydraten 29.69 g
waarvan suikers 2.4 g
Vet 6.41 g
waarvan verzadigd 0.95 g
Proteïnen 3.87 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin