Maïskolven op de grill

20 MIN
4 personen
Maïskolven op de grill

Ooit al eens zelf maïs klaargemaakt, en dan gegrild en met boter bestreken? Hemels, en zoveel beter dan maïs uit blik. Perfect voor op de barbecue!

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • Klassieke botersaus

  • 50 g roomboter
  • 1 kl zout
  • Chiliboter

  • 50 g roomboter
  • ½ limoen, gedroogde
  • Korianderboter

  • 50 g roomboter
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 5 g chilipepers

BEREIDING

  1. Verwijder het kaf van de maïs en schrob de maïs schoon. Neem een grote pot met water en breng aan de kook. Kook de maïs 5 à 7 minuten.
  2. Voor de klassieke boter: smelt de boter in een pannetje en doe er het zout bij.
  3. Voor de chili boter: smelt de boter in een pannetje en strooi de verkruimelde chilipeper erboven. Pers de limoen uit in de boter en breng op smaak met een beetje zout.
  4. Voor de koriander boter: Laat de boter smelten en roer er de fijngehakte koriander door.
  5. Grill de maïs langs alle kanten bestrijk met je favoriete botermengsel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 280.62 kcal
Koolhydraten 0.58 g
waarvan suikers 0.46 g
Vet 31.19 g
waarvan verzadigd 20.25 g
Proteïnen 0.48 g
Vezels 0.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin