Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo dol op boterhammen. Zeker niet als ze al zo’n 4 uur lang in een brooddoos zitten en wanneer je ze gaat eten je het beleg bijna niet meer proeft. Hebben jullie dat ook? Daarom probeer ik altijd creatief te zijn als het op mijn lunch aankomt, want het is niet omdat je geen boterhammen wil eten dat een lunch klaarmaken moeilijk moet zijn. Hieronder vind je alvast een paar van mijn favorieten!

1. Zalmwraps met gegrilde asperges


Ik vind wraps altijd een heel goed en lekker alternatief voor de klassieke boterham tijdens de lunch, omdat ze heel neutraal zijn, ze veel beter smaken bewaren en gewoonweg heerlijk zijn. Je kan het jezelf zo moeilijk of gemakkelijk maken, maar deze zalmwraps met maar 4 ingrediënten heb je zo klaar gemaakt.

Heerlijke zalmwraps met gegrilde asperges voor de lunch

2. Kikkererwten salade


Als je een koelkast op het werk hebt, is een salade ook altijd een fantastische lunchoptie. En nee, ik bedoel niet zo’n groene salade die zonder dressing naar niets smaakt, en met dressing gewoon helemaal slap wordt. Ik bedoel een heerlijke knapperige salade boordevol kleur en smaak, zoals deze vullende kikkererwtensalade. Maak een grote hoeveelheid ineens en je hebt lunch voor een paar dagen, die je elke dag anders kan ‘pimpen’ met bijvoorbeeld blokjes fetakaas, broodcroutons, vis uit blik,…. De smaak wordt alleen maar beter met de tijd.

Een knapperige salade met kikkererwten

3. Veggie chili lunch


Een van mijn favorieten als lunch? Restjes! Ja, restjes van de vorige dag maken de perfecte lunch en je hoeft er helemaal niets voor te bereiden. Deze chili bevat dan misschien geen vlees, maar aan smaak absoluut geen gebrek!

Lekkere veggie chili met restjes

4. Frittata met courgette en feta


De frittata, een soort van dikke omelet, kan je vullen met eender welke groenten, kazen, vleeswaren of kruiden die je maar wil. Maar als jullie me wat kennen, dan weet je dat less vaak more is! Minder werk, minder afwas, maar toch optimale smaak! Deze frittata past dan ook helemaal in het rijtje met de eenvoudige maar overheerlijke combinatie van feta en courgette.

Een makkelijke frittata met courgette en feta