Salade van geroosterde groenten

30 MIN
4 personen
Salade van geroosterde groenten

Een heerlijke vegetarische schotel met geroosterde groenten en een frisse limoen-graanmosterddressing. Een aanrader!

Ingrediënten

  • 500 g bintjes, gehalveerd
  • 500 zoete aardappelen, in blokjes
  • 80 g rucola
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 rode ui, in dikke plakken
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Voor de dressing

  • 2 kl graanmosterd
  • 2 el limoensap
  • 65 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el oregano, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de twee soorten aardappelen in blokjes, doe in een kom en besprenkel met de olijfolie. Roer om. Leg op een bakplaat en kruid met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.
  3. Draai de aardappelen om op de bakplaat en leg er rode ui en paprika bij. Laat opnieuw 15 minuten roosteren.
  4. Voeg de pijnboompitten bij de groenten en laat nog 5 minuten bakken in de oven tot alle groenten zacht zijn. Laat 10 minuten afkoelen uit de oven. Meng er dan de rucola door.
  5. Maak ondertussen een dressing van het limoensap, de graanmosterd, de oregano en de olijfolie. Meng goed door elkaar.
  6. Overgiet het gerecht met de dressing en roer voorzichtig om. Verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 5739.43 kcal
Koolhydraten 1132.45 g
waarvan suikers 4.68 g
Vet 35.21 g
waarvan verzadigd 4.22 g
Proteïnen 131.9 g
Vezels 169.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin