Aardappelsalade met spek, romeinse sla, avocado en rode biet
35 MIN
2 personen
Een zalige salade die de overgang van winter naar lente aankondigt. Met krokant gebakken spekjes, crunchy romeinse sla, romige avocado en rode biet voor het contrast. Wie zegt dat salades saai zijn?
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
1 teentje knoflook
125 gr volle yoghurt
2 el mayonaise
1 kl mosterd
½ citroen
½ Romeinse sla
1 avocado
200 gr rode biet
100 gr gezouten spekblokjes
olijfolie
gedroogde tijm (naar smaak)
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Halveer de krieltjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, tijm, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Dressing: hak de Gran Moravia fijn en pers de knoflook. Meng in een potje de yoghurt samen met de mayonaise, mosterd, knoflook en Gran Moravia. Breng op smaak met wat citroensap, zout en zwarte peper. Zet opzij.
Hak de Romeinse sla fijn (zie tip). Haal de pit uit de avocado en snijd in blokjes van zo'n 1-2 cm. Schil en rasp de rode biet.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot en bak daarin het spek in 3-4 min. goudbruin en krokant.
Schep de krieltjes, Romeinse sla, rode biet, spekjes en avocado onder elkaar. Werk af met het sausje. Smakelijk!
TIP: Bak de Romeinse sla gerust even aan voor extra smaak.