Groene curry bloemkoolsteaks met frisse kokosroomsaus en geroerbakte groenten

35 MIN
2 personen
Groene curry bloemkoolsteaks met frisse kokosroomsaus en geroerbakte groenten

Dit originele gerecht moet je zeker eens proberen. Lekkere vegetarische bloemkoolsteaks met Aziatische kruiden en smaken. De geroerbakte groenten zorgen voor de nodige crunch en met de kikkererwten erbij heb je een volwaardige gezonde maaltijd. Laag in koolhydraten maar zeker niet in smaak! Waan je in Oosterse sferen.

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 kl groene currypasta
  • ½ blik kikkererwten
  • 400 g wokmix
  • 1 stengel citroengras
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de bloemkool en snij in plakken van 1 cm dik. Meng de groene currypasta met de olijfolie (gebruik minder als je niet van pittig houdt), een snuf zout en peper. Bestrijk de bloemkoolsteaks rondom met deze mengeling. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bloemkoolsteaks hierop. Zet 20-22 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om.
  3. Giet de kikkererwten af en spoel ze. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de kikkererwten, de wokmix en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten op hoog vuur en kruid met peper en zout.
  4. Plet het citroengras en schil en rasp de gember. Pers het sap uit de limoen. Doe het citroengras en de gember samen met de kokosmelk en per persoon 2 eetlepels water in een klein kookpotje, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Vis het citroengras uit de saus en kruid met zout, peper en limoensap naar smaak.
  5. Serveer de groene curry bloemkoolsteaks met de kokossaus en daarbij de geroerbakte groenten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.81 kcal
Koolhydraten 33.18 g
waarvan suikers 4.38 g
Vet 37.02 g
waarvan verzadigd 15.85 g
Proteïnen 26.16 g
Vezels 16.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin