Maart is veggiemaand! Via veggiechallenge.be word je uitgedaagd om 30 dagen lang vegetarische gerechten op het menu te zetten. Daar doen we graag aan mee! Goed om weten is dat je bij onze partner foodbag.be elke week keuze hebt uit maar liefst 9 (!) vegetarische gerechten om aan je maaltijdbox toe te voegen! Deze week is dat o.a. bijvoorbeeld een heerlijke noedelsalade met rode kool, pindadressing en sinaasappel. Hoe goed klinkt dat? Wij doken in onze receptarchieven en selecteerden 8 Aziatische veggie gerechten die je dat duwtje in de rug kunnen geven voor veggiemaand. Laat het smaken!


Noedelsalade met rode kool, pindadressing en sinaasappel


Noedelsalade met rode kool, pindadressing en sinaasappel
Breng wat lentekriebels in je kom noedels en maak ze extra smaakvol met pindadressing en zonovergoten sinaasappel. Voeg deze topper deze week toe aan je Foodbag. 



Noedels met krokante tempeh, zoete aardappel en pindasaus


Noedels met krokante tempeh, zoete aardappel en pindasaus
We gaan aan de slag met tempeh. Dat is een plantaardige vleesvervanger op basis van gekookte sojabonen. Tempeh heeft op zich niet heel veel smaak, maar vooral een lekkere beet. Daarom voegen we er een smaakvolle pindasaus aan toe. Bekijk recept



KFC: Korean Fried Cauliflower


KFC: Korean Fried Cauliflower
KFC, dan denk je misschien aan 'Kentucky Fried Chicken', maar de Koreanen hebben het zich toegeëigend met 'Korean Fried Chicken'. Nu gaan wij nog een stapje verder, en hebben een vegan versie gemaakt met 'drumsticks' van bloemkool. Verrassend, pittig en dus helemaal plantbased. Een perfecte manier om kennis te maken met de Koreaanse keuken! Bekijk recept



Tofu teriyaki met broccoli en rijst


Tofu teriyaki met broccoli en rijst
Op zoek naar een leuke en lekkere manier om tofu klaar te maken? Je hebt het gevonden! Deze tofublokjes worden eerst gemarineerd en dan krokant gebakken in de oven. Ze worden dan geserveerd met broccoli in een heerlijk teriyakisausje met rijst. Origineel, licht verteerbaar en lekker! Bekijk recept



Veggie tikka masala met zoete aardappel


Veggie tikka masala met zoete aardappel
Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Smakelijk! Bekijk recept



Tofu met citroengras


Tofu met citroengras
Wie zegt dat tofu geen smaak heeft? Bestrijk ze met deze heerlijke citroengrasmarinade en bak ze lekker krokant. Perfect in een salade, curry of als hapje! Bekijk recept



Vegetarische nasi goreng van bloemkoolrijst met spiegelei


Vegetarische nasi goreng van bloemkoolrijst met spiegelei
Nasi goreng is een klassieker uit de Indonesische keuken. Wij maken van deze gebakken rijst een low-carb én veggie versie, door bloemkoolrijst te gebruiken en extra groentjes. Het spiegelei bovenop maakt het gerecht af. Gezond genieten! Bekijk recept



Veggie katsu aubergines met currysaus en rijst


Veggie katsu aubergines met currysaus en rijst
Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Normaal gezien gemaakt met vlees, maar met aubergines lukt het ook! Lekker krokant en toch mooi sappig vanbinnen. Daarbij komt een homemade currysaus met groentjes en rijst. Dit moet je proeven! Bekijk recept