De Aziatische keuken en vegetarisch koken, dat gaat hand in hand. Als de beste weten ze hoe je een smaakvolle vegetarische maaltijd moet maken. Zowel in de Chinese, Japanse, Vietnamese, Thaise, Indonesische en Indiase keuken vind je tal van veggie gerechten terug, in India zijn er zelfs vele Hindoes die helemaal geen vlees eten. We nemen je graag mee op reis richting Azië met 10x Aziatisch veggie!


Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel


Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel
Een heerlijk geurig, Indisch geïnspireerd stoofpotje bomvol groenten. De zoete aardappel vervangt de klassieke aardappel en daardoor is deze curry ook nog eens lekker licht en koolhydraat-arm! Serveer met een flinke schep frisse yoghurt en crunchy pindanootjes. Bekijk recept



Ramen met shiitake en tofu


Ramen met shiitake en tofu
Ramen is een Japanse noedelsoep met miso. Ideaal als lunch. Hier in een vegetarische versie met shiitake, een zachtgekookt eitjes en tofu. Heerlijk! Bekijk recept



Vegetarische bami met satésaus


Vegetarische bami met satésaus
Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben... Bekijk recept



Groentencurry met granaatappelraita


Groentencurry met granaatappelraita
In dit gerecht gaan aardappelen, venkel, sjalot en aubergine allemaal samen in een stoofpot, op smaak gebracht met garam masala. Een heerlijke Indische curry. Bekijk recept



Veggie tikka masala met zoete aardappel


Veggie tikka masala met zoete aardappel
Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Smakelijk! Bekijk recept



Thaise gebakken rijst met spiegelei


Thaise gebakken rijst met spiegelei
Een tripje naar Thailand met deze heerlijke gebakken rijst! Met lekker veel groentjes en een spiegelei erbij is dit een vegetarisch toppertje! Bekijk recept



Aziatische quinoabowl met teriyaki broccoli en spiegelei


Aziatische quinoabowl met teriyaki broccoli en spiegelei
Zin in een gezond en Aziatisch getint gerecht? Wij hebben een leuke suggestie voor jou. Een hippe quinoa bowl met gewokte broccoli en lente-ui met een teriyakisausje. Daarbij komt een gebakken spiegeleitje, chilipeper voor wat pit en geroosterde uitjes voor de crunch. Een heerlijke bowl gezond comfort food! Bekijk recept



Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes


Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes
Dahl is een linzencurry uit Indië. We brengen dit vegetarisch stoofpotje heerlijk op smaak met tandoori gekruide blokjes aubergine. Een unieke smaaksensatie. Daarbij komt een fris yoghurtsausje en krokante pitabroodjes. Smakelijk! Bekijk recept



Veggie biryani


Veggie biryani
Biryani is een rijstgerecht uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en makkelijk om te maken. De yoghurt geeft een mooi contrast aan deze pittige schotel. Heerlijk met een half zacht gekookt eitje en geroosterde amandelschilfers erbij! Bekijk recept



Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel


Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel
Zin in een gezonde en toch kruidige maaltijd? Wat denk je van deze originele Indisch geïnspireerde quinoabowls? Geroosterde zoete aardappel met Indische specerijen, frisse yoghurtsaus met komkommer en crunchy amandelen. Lekker gezond genieten! Bekijk recept