Spinazielasagne met champignons en tomaat

45 MIN
4 personen
Spinazielasagne met champignons en tomaat

Maak eens een vegetarische versie van de traditionele lasagne, met spinazie, champignons en tomaat. Minstens even lekker als met vlees!

Ingrediënten

  • 12 lasagnevellen
  • 400 g spinazie
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 600 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 30 g bloem
  • 50 g kaas, geraspt
  • 500 ml melk
  • 2 el olie
  • 30 g boter
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de ui en champignons aan in 1 eetlepel olie. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat meebakken tot hij slinkt. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en oregano.
  3. Stoof in een andere pan de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg na een minuut de tomatenblokjes en -puree eraan toe. Laat even sudderen en indikken.
  4. Verhit 30 gram boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe. Laat opdrogen en schenk er dan geleidelijk de melk bij. Blijf roeren en breng aan de kook. Laat sudderen tot de gewenste dikte. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Leg een laagje lasagnevel in een ingevette ovenschaal. Schenk hierover wat van de tomatensaus en het spinaziemengsel. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje lasagnevel. Giet hierover de bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
  6. Zet de ovenschaal 40 minuten in de warme oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 399.36 kcal
Koolhydraten 29.28 g
waarvan suikers 13.42 g
Vet 21.78 g
waarvan verzadigd 9.07 g
Proteïnen 19.89 g
Vezels 7.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin