Pasta in tomatensaus met wortelen en gele paprika

40 MIN
4 personen
Pasta in tomatensaus met wortelen en gele paprika

Een eenvoudige, vegetarische pasta met veel groentjes, deze trofie met tomatensaus, wortellinten en gele paprika. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 500 g trofie pasta
  • 8 wortelen, in linten
  • 2 gele paprika's, in blokjes
  • 700 g tomaten, in blokjes
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie in een grote pot. Doe er meteen de wortelen en paprika bij en stoof beetgaar. Voeg er dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, chilipeper en knoflook aan toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Roer er helemaal op het einde de blaadjes basilicum door.
  2. Kook ondertussen de trofie gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm.
  3. Verdeel de pasta over de borden en overgiet ze met de tomatensaus. Strooi er wat peterselie en geraspte kaas over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 345.94 kcal
Koolhydraten 45.8 g
waarvan suikers 19.12 g
Vet 8.82 g
waarvan verzadigd 2.66 g
Proteïnen 15.28 g
Vezels 12.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin