Cannelloni met spinazie en ricotta

45 MIN
4 personen
Cannelloni met spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 12 lasagnevellen
  • 250 g bladspinazie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 l tomatenpuree
  • 1 ei
  • 500 g ricotta
  • 100 g parmezaan, gemalen
  • 1 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de sjalot en look glazig in een halve eetlepel olijfolie. Doe er de tomatenpuree bij en laat onafgedekt 10 minuten sudderen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Slink de spinazie en laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer met de staafmixer.
  4. Vermeng de spinaziepuree met de ricotta, het ei en de helft van de gemalen parmezaan. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Schep een paar eetlepels van het mengsel op elk lasagnevel. Vouw toe. Leg de rolletjes met de naad naar onder in een lichtjes ingeoliede ovenschaal.
  6. Lepel er de tomatensaus over. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
  7. Zet 25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 524.99 kcal
Koolhydraten 18.29 g
waarvan suikers 6.28 g
Vet 35.93 g
waarvan verzadigd 18.06 g
Proteïnen 31.96 g
Vezels 5.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin