Ovenschotel van gevulde conchiglioni

60 MIN
4 personen
Ovenschotel van gevulde conchiglioni

Conchiglioni zijn Italiaanse pastaschelpen die je kan vullen, in dit geval met een heerlijke kaasmengeling. In combinatie met groentjes een perfecte ovenschotel.

Ingrediënten

  • 20 conchiglie
  • 300 g artisjokharten, fijngehakt
  • 300 g spinazie
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 800 g tomatenpuree
  • 250 ml tomatensaus
  • 120 g feta, verkruimeld
  • 120 g Italiaanse kazen, gemalen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Ontdooi de spinazie, giet af en pers ze droog.
  3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht.
  4. Doe de tomatensaus samen met de tomatenpuree, oregano en rode peper in een sauspan. Laat 12 minuten pruttelen op een middelhoog vuur. Roer regelmatig om en zet opzij.
  5. Meng in een kom de helft van de Italiaanse kaas met de feta en roomkaas. Voeg er de artisjokharten, spinazie en knoflook aan toe. Kruid af met de peper en zet door elkaar.
  6. Schep in elke pastaschelp 1,5 eetlepel van de kaasmengeling. Leg ze in een rechthoekige ovenschotel met wat kookvocht. Schenk er het tomatenmengsel over en de rest van de Italiaanse kaas. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 462.43 kcal
Koolhydraten 52.8 g
waarvan suikers 15.99 g
Vet 15.16 g
waarvan verzadigd 8.27 g
Proteïnen 26.3 g
Vezels 6.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin