Gnocchi met tomatensaus

40 MIN
4 personen
Gnocchi met tomatensaus

Gnocchi zijn Italiaanse dumplings van aardappel. Ze zijn heerlijk met een kruidige tomatensaus en versgeraspte parmezaanse kaas erbij.

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 1 kg tomaat, ontpit en in stukjes
  • 400 g kerstomaten
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl suiker
  • 1 kruidentuiltje, tijm, peterselie, rozemarijn en laurier
  • 1 handvol basilicum
  • 1 el oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalotjes aan in de olijfolie. Doe er de knoflook bij en laat meestoven. Roer er de stukjes tomaat door en leg er het kruidentuiltje tussen. Bestrooi met de suiker en breng verder op smaak met oregano, peper en zout. Verlaag het vuur en laat de tomatensaus onafgedekt 20 minuten sudderen.
  2. Schep het kruidentuiltje uit de saus en kruid opnieuw met peper en zout. Voeg de kerstomaten toe en laat nog 5 minuten garen.
  3. Kook ondertussen de gnocchi gaar in gezouten water. Giet af.
  4. Verdeel de gnocchi met de tomatensaus over de borden. Werk af met de basilicum en de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 673.46 kcal
Koolhydraten 99.78 g
waarvan suikers 9.37 g
Vet 16.09 g
waarvan verzadigd 4.31 g
Proteïnen 26.45 g
Vezels 9.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin