Salade van lauwe geitenkaas, spekjes en appel

25 MIN
4 personen
Salade van lauwe geitenkaas, spekjes en appel

Een echte klassieke salade: lauwe geitenkaas met spekjes, appel en rozijnen. Het lekkerst geserveerd op een krokant plakjes rozijnenbrood.

Ingrediënten

  • 150 g gerookt spek
  • 4 plakjes geitenkaas, buche met korst
  • 1 zakje gemengde sla
  • 100 g kerstomaten
  • ½ rozijnenbrood
  • 2 appels
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g rozijnen
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • 3 el honing
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge antikleefpan.
  2. Schil en snij de appels in blokjes. Bak de spekjes krokant in een antikleefpan.
  3. Voeg de appelblokjes ook toe, je kan ze in het vet van het spek bakken. Verdeel de slamengeling over borden. Snij de kerstomaatjes in 2 en verdeel ze ook over de borden.
  4. Maak de dressing: Meng 1 eetlepel honing met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico. Kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing. Verdeel de helft van de gebakken appel en spekjes over de borden.
  5. Bestrijk 4 sneden rozijnenbrood met boter en toast ze in een broodrooster of kort onder de grill van de oven.
  6. Leg de plakken geitenkaas op de toast en bestrijk met de rest van de honing. Zet 3 minuten onder de grill.
  7. Schik de toast op de salade. Strooi er de rest van de spekjes en gebakken appels over. Werk af met de rozijnen en geroosterde pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.11 kcal
Koolhydraten 27.04 g
waarvan suikers 24.16 g
Vet 54.01 g
waarvan verzadigd 18.19 g
Proteïnen 4.26 g
Vezels 3.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin