Salade met geitenkaas en appel

20 MIN
4 personen
Salade met geitenkaas en appel

Geitenkaas, appel en pijnboompitten zijn een heerlijke combinatie voor een salade. Met een lekkere vinaigrette erbij het je een geweldige lichte lunch!

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla
  • 2 appels, in partjes
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 4 geitenkaasjes, rond
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 kl graantjesmosterd
  • 2 kl honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 kl tijm, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de dressing met 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de honing en de mosterd. Kruid met de helft van de tijm, peper en zout.
  2. Verdeel de sla, de appelpartjes en de pijnboompitten over vier borden.
  3. Bestrijk de geitenkaasjes met de overige olijfolie en grill ze kort aan tot ze beginnen smelten. Verdeel ze over de salades.
  4. Besprenkel de salade met de dressing en werk af met peper van de molen en de resterende tijm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 303.7 kcal
Koolhydraten 14.39 g
waarvan suikers 10.57 g
Vet 23.72 g
waarvan verzadigd 6.85 g
Proteïnen 8.54 g
Vezels 2.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin