Tagliatelle met pesto van waterkers en geitenkaas

15 MIN
4 personen
Tagliatelle met pesto van waterkers en geitenkaas

Een heerlijke zomerse vegetarische pasta, die klaar is in 15 minuten.

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 1 bosje waterkers
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle gaar.
  2. Haal de blaadjes van de waterkers en mix deze samen met de pijnboompitten en knoflook fijn in een blender. Doe er 25 g geitenkaas en de olijfolie onder en mix verder tot de gewenste dikte. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  3. Meng de pesto door de tagliatelle en werk af met de rest van de geitenkaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.98 kcal
Koolhydraten 70.24 g
waarvan suikers 5.23 g
Vet 24.56 g
waarvan verzadigd 5.95 g
Proteïnen 20.18 g
Vezels 4.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin