Salade met geitenkaas en appel

15 MIN
4 personen
Salade met geitenkaas en appel

Een heerlijk licht voorgerechtje, deze gegrilde geitenkaasjes met frisse dunne appelschijfjes en een honing-mosterdvinaigrette.

Ingrediënten

  • 120 g sla, gemengd
  • 2 appels, in partjes
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 4 geitenkaasjes
  • 1 kl graanmosterd
  • 2 kl honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl tijm, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng in klein kommetje twee eetlepels olijfolie extra vierge met de wijnazijn, de honing en de mosterd. Breng verder op smaak met 1 koffielepel tijm, peper en zout. Houd nog even apart.
  2. Verdeel de sla en appelpartjes over 4 diepe borden. Strooi hierover de pijnboompitten.
  3. Bestrijk de geitenkaasjes met de resterende olijfolie. Leg ze even onder de grill tot ze net beginnen te smelten. Leg ze in het midden van de salade.
  4. Besprenkel de salade met de vinaigrette en werk af met wat versgemalen peper en de rest van de tijm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 320.13 kcal
Koolhydraten 14.78 g
waarvan suikers 10.62 g
Vet 25.04 g
waarvan verzadigd 7.04 g
Proteïnen 9.28 g
Vezels 2.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin