Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella

20 MIN
2 personen
Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella

Een heerlijke pasta in de Italiaanse driekleur! Tagliatelle met een verrassende en frisse spinaziepesto, kerstomaatjes en plukjes mozzarella die eroverheen smelten. Een vegetarische topper die je in 20 minuten op tafel zet.

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 30 g amandelen
  • 200 g tagliatelle
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Hak de helft van de spinazie grof. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  2. Verhit een antikleefpan en voeg de amandelen toe. Wanneer ze lichtjes beginnen te kleuren, schep je ze uit de pan.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten.
  4. Doe de grofgehakte spinazie, geroosterde amandelen, knoflook, citroenzeste en -sap, de extra vierge olijfolie, per persoon 1 eetlepel van het kookvocht van de pasta en peper en zout in een keukenrobot en mix fijn tot een pesto. Je kan dit ook met een staafmixer doen.
  5. Halveer de kerstomaten.
  6. Giet de pasta af en roer er meteen de rest van de spinazieblaadjes en de spinaziepesto door. Kruid bij met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes. Serveer de tagliatelle met de mozzarella en kerstomaten. Kruid met peper en zout.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 845.98 kcal
Koolhydraten 75.29 g
waarvan suikers 7.47 g
Vet 45.13 g
waarvan verzadigd 12.03 g
Proteïnen 31.63 g
Vezels 8.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin