Penne arrabbiata met mozzarella en rucola

15 MIN
2 personen
Penne arrabbiata met mozzarella en rucola

Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wil. Voor een milde versie gebruik je wat minder chilivlokken. Lekker in combinatie met de zachte mozzarella en peperige rucola. Klaar in 15 minuten!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Voeg de penne toe en kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg na 3 minuten de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes toe. Verkruimel er het groentebouillonblokje bij. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat 5-6 minuten pruttelen.
  4. Scheur de mozzarella in stukjes. Serveer de penne met de arrabiatasaus, de mozzarella en rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 635.63 kcal
Koolhydraten 76.81 g
waarvan suikers 6.99 g
Vet 22.7 g
waarvan verzadigd 9.42 g
Proteïnen 27.95 g
Vezels 6.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin