Panzanella pastasalade

25 MIN
2 personen
Panzanella pastasalade

Panzanella is een zalige Italiaanse salade met broodcroutons. In deze versie maken we er een maaltijdsalade van door volkoren penne toe te voegen. De combinatie van de frisse groenten, de knapperige broodcroutons en de mozzarella zorgt voor een zalig vegetarisch zomers gerecht.

Ingrediënten

  • 2 broodjes
  • 200 g volkoren penne
  • 250 g kerstomaten
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de broodjes in blokjes van 2 cm en besprenkel ze met de olijfolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de croutons erover. Bak ze 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af en spoel met koud water. Laat afkoelen.
  4. Halveer de kerstomaten en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Snij de komkommer en mozzarella in blokjes. Pluk de basilicumblaadjes en snij in fijne reepjes.
  5. Doe alle groenten, de fijngesneden basilicumblaadjes, de mozzarella, de pasta en de extra vierge olijfolie in een grote kom en meng door elkaar. Kruid met peper en zout. Schep de helft van de broodcroutons erdoor.
  6. Serveer de pastasalade en werk af met de rest van de broodcroutons.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 928.79 kcal
Koolhydraten 113.23 g
waarvan suikers 9.62 g
Vet 34.59 g
waarvan verzadigd 11.39 g
Proteïnen 32.56 g
Vezels 16.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin