Penne met aubergine en mozzarella

30 MIN
2 personen
Penne met aubergine en mozzarella

Een snelle en toch zeer smaakvolle pasta met aubergine, mozzarella en verse basilicum. Een snelle doordeweekse vegetarische pasta om van te genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el balsamico
  • 200 g penne
  • 1 aubergine
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pot op een matig vuur. Stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat nog 2 minuten stoven.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  3. Breng gezouten water aan de kook in een grote pot. Voeg de penne toe en kook beetgaar in 10-12 minuten.
  4. Snij de aubergine in de lengte in 4 en snij verder in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes basilicum. Verhit de rest van de olijfolie in een brede antikleefpan. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 5 minuten bakken tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tomatensaus toe aan de pan en roer goed om. Voeg ook de basilicumblaadjes toe.
  6. Haal de pan van het vuur en schep er de pasta door. Kruid bij met peper en zout en roer goed om.
  7. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de mozzarella.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 759.05 kcal
Koolhydraten 86.65 g
waarvan suikers 16.14 g
Vet 30.07 g
waarvan verzadigd 10.45 g
Proteïnen 29.63 g
Vezels 10.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin