Hou jij ook zo van pastasalade? Groot gelijk heb je! Het is een makkelijke en snelle manier om een lekkere salade op tafel te toveren. Dit is ons pleidooi waarom er wat vaker pastasalade op de (tuin)tafel mag komen:

1. Het is de ultieme zonnige kost


Niet lang in de keuken staan zweten, veel verse groentjes en het kan zowel lauw, op kamertemperatuur als lekker fris gegeten worden. Onze snel-klaar-tip? Als je de pasta gekookt hebt, spoel ze meteen onder koud water. Dan kan je de pasta meteen gebruiken in de salade en blijft ze mooi beetgaar. Nog een tip: heel wat pasta's lenen zich ook perfect om koud op te eten, denk aan pasta pesto, pasta caprese,...15euro korting banner


2. Ideaal bij een barbecue


Waar is de tijd dat we tomaatjes, geraspte worteltjes, schijfjes komkommer, enz... allemaal in apart kommetjes op tafel moesten zetten bij een barbecue? Zwier gewoon alle groenten samen in een pastasalade: minder werk, minder afwas en meer plaats op de tafel!

Pastasalade met zongedroogde tomaat en spinazie
Pastasalade met zongedroogde tomaat en spinazie

3. Let's picknick!


Ook bij een picknick mag een pastasalade niet ontbreken: Het is gemakkelijk om mee te nemen, je hebt enkel een vork nodig om het op te eten en blijft lang vers. Ook kindjes zullen ervan smullen.

Farfalle met tonijn, kappertjes en olijven
Farfalle met tonijn, kappertjes en olijven

4. Perfecte kost voor vegetariërs


Heb je vegetariëres op visite? Je kan ze altijd blij maken met een lekkere pastasalade. Zorg voor véél groentjes, frisse kruiden en een stukje kaas, een hardgekookt eitje, peulvruchten, noten,...

Risoni salade met feta
Risoni salade met feta

5. Left-overs? Ideale lunch!


Maak maar een lekker royale portie. Koude pasta bewaart heel goed en kan je dus met een gerust hart de volgende dag of de dag erna of... meenemen naar je werk, school,.. Doe de salade in een doosje dat goed afsluit, vorkje en servetje mee, en klaar! De smaken van de groenten, kruiden en extra's zullen bovendien een beetje in de pasta getrokken zijn, lekker!

Pasta caprese
Pasta caprese

Ontdek al onze lekker frisse pastasalade gerechten!