1. Pasta vongole
Een Italiaanse klassieker bij uitstek, en zoals vaak geldt in de Italiaanse keuken: less is more. Ga niet te veel ingrediënten toevoegen, maar geniet van de pure, zomerse smaken van venusschelpen en de verse kruiden.
2. Spaghetti alla Puttanesca
Deze pasta is uitgevonden om op een zomers terrasje te eten, met ansjovis, tomaten, zwarte olijven, chilipeper, look en kappertjes. Ciao bella!
3. Pasta carbonara met courgettenoedels
We spelen een beetje vals, want dit is officieel geen pasta natuurlijk, want die wordt vervangen door courgettenoedels. Dat maakt het geheel wat lichter, en helemaal summerproof!
4. Tagliatelle met pesto van waterkers
Een heerlijke zomerse vegetarische pasta, met slechts 270 calorieën per persoon per portie en klaar is in 15 minuten.
5. Rigatoni met gegrilde paprika en rode ui
Gegrilde groenten dragen de smaak van de zomer in zich, vind je niet? Je zou deze pasta ook koud kunnen serveren bij een barbecue, en de groentjes ook grillen op de BBQ.
6. Tagliatelle met kerstomaatjes en basilicum
Een heerlijk eenvoudige vegetarische pasta met sappige kerstomaatjes, geurige basilicum en Italiaanse parmezaanse kaas. Een eenvoudige verwennerij!
7. Linguine met aubergines en mozzarella
Deze supereenvoudige linguine met aubergines, mozzarella en pijnboompitten kan je in één pan klaarmaken. Snel, vegetarisch en overheerlijk!
8. Pastasalade met zongedroogde tomaat en spinazie
Een lekkere pastasalade mag natuurlijk ook niet ontbreken! Deze is heel eenvoudig, maar zit bomvol smaak!
9. Taglioni alla Norma
'Alla Norma' is de Italiaanse benaming voor een Siciliaanse pasta met aubergine en harde ricotta. Wij dachten dat de pasta genoemd was naar een gezellige Italiaanse 'nonna', maar het is blijkbaar een opera van Bellini.
10. Pasta caprese
Salade caprese is natuurlijk een topklassieker en favoriet van iedereen. Maar waarom er niet eens een eenvoudige maar vullende pastaschotel mee maken? Conchiglie past perfect bij de schattige mozzarella bolletjes en kerstomaatjes. Werk af met lekkere extra vierge olijfolie en goede balsamicoazijn, veel peper en zout en je hebt een smaakvol bordje vol.