Spirelli met spinazie en gehaktballetjes

30 MIN
4 personen
Spirelli met spinazie en gehaktballetjes

Een eenvoudige maar toch erg smakelijke pasta, deze spirelli met spinazie, gehaktballetjes en champignons. Heerlijk herfstig!

Ingrediënten

  • 350 g gemengd gehakt
  • 400 g spirelli
  • 300 g spinazie
  • 400 g champignons, in kwartjes
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g pecorino, geraspt
  • 3 el ongezouten boter
  • 1 klontje boter
  • 1 kl tijm, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het gehakt samen met het ei en het paneermeel in een mengkom. Kruid met peper en zout. Kneed goed door elkaar met vochtige handen en maak er kleine gehaktballetjes van. Laat even rusten.
  2. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Bewaar 60 milliliter van het kookvocht.
  3. Bak de gehaktballetjes in een aparte pan gaar in wat boter. Bak in een andere pan de champignons zacht met de tijm in de ongezouten boter.
  4. Meng de gehaktballetjes en champignons onder de pasta. Voeg er de pecorino, spinazie en het bewaarde kookvocht aan toe. Kruid met peper en zout en roer om.
  5. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 848.95 kcal
Koolhydraten 75.04 g
waarvan suikers 5.01 g
Vet 41.69 g
waarvan verzadigd 20.56 g
Proteïnen 41.31 g
Vezels 8.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin