Macaroni met champignons en aubergine

40 MIN
4 personen
Macaroni met champignons en aubergine

Dit is een vegetarische versie van macaroni met kaas en hesp, maar dan met vele lekkere groentjes vol smaak. Echt comfortfood!

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 300 g champignons, in kwartjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui en knoflook aan in de olijfolie op een laag vuur. Haal na enkele minuten het knoflookteentje eruit en leg er de champignons en aubergineblokjes in. Bak al roerend gaar.
  2. Schenk de room in de pan en kruid naar smaak met peper en zout. Laat op een laag vuur 10 minuten pruttelen.
  3. Kook ondertussen macaroni gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en doe bij de saus. Roer om en laat nog 1 minuut doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.2 kcal
Koolhydraten 73.43 g
waarvan suikers 7.9 g
Vet 23.28 g
waarvan verzadigd 8.68 g
Proteïnen 22.3 g
Vezels 7.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin