Vegetarische lasagnerolletjes

20 MIN
2 personen
Vegetarische lasagnerolletjes

Maak eens een originele versie van lasagne, in rolletjes! De rolletjes zijn gevuld met ricotta en spinazie, een klassieke combinatie. Lekker licht en origineel!

Ingrediënten

  • 6 lasagnevellen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g spinazie
  • 30 g parmezaan
  • 250 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng gezouten water aan de kook en doe er 1 koffielepel olijfolie in. Kook de lasagnevellen stuk voor stuk 2 minuten. Schep ze voorzichtig uit het water en bewaar ze tussen een vochtige handdoek.
  2. Snij de sjalot fijn en pers het teentje knoflook. Hak de spinazie grof. Rasp de parmezaan. Verhit 1 koffielepel olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Schep uit de pan en laat even afkoelen.
  3. Meng de ricotta met de gebakken spinazie, kruid met peper en zout en voeg de gedroogde oregano toe.
  4. Leg de gekookte lasagnevellen voor je uit en bestrijk ze met het ricottamengsel. Rol de vellen op. Doe een bodempje passata in een ovenschaal en leg er de rolletjes op. Oversaus met de rest van de passata, kruid met peper en zout en strooi de parmezaan erover. Zet nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.68 kcal
Koolhydraten 87.76 g
waarvan suikers 10.91 g
Vet 26.88 g
waarvan verzadigd 13.59 g
Proteïnen 32.35 g
Vezels 7.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin