Wat te doen met pompoen? Pompoensoep maken we allemaal wel eens klaar, maar er is zoveel meer mogelijk met deze oranje kanjers! Wat dacht je bijvoorbeeld van pasta met pompoen? Zo veel variaties, zo veel inspiratie! Hierbij onze favoriete pastaschotels met pompoen, van gemakkelijke gerechtjes voor elke dag, tot echte feesttoppers.

1. Spirelli met pompoen en walnoten


Spirelli met pompoen en walnoten

Een bordje dat herfst uitademt, deze prachtige spirelli met gekarameliseerde pompoenblokjes, spinazie, walnoten en krokante blaadjes salie.

2. Pasta carbonara met geroosterde pompoen


Pasta carbonara met geroosterde pompoen

Een heerlijke variatie op pasta carbonara, met blokjes geroosterde pompoen erbij. Een echte herfst-versie van deze pasta!

3. Ravioli met pompoensaus en salie


Ravioli met pompoensaus en salie

Deze ravioli vul je met mozzarella, en serveer je met een zalig zacht pompoensausje en salieblaadjes. Een vegetarisch toppertje!

4. Garganelli met geroosterde pompoen en geitenkaas


Garganelli met geroosterde pompoen en geitenkaas

Garganelli is een geribbelde buisjespasta die je zelf maakt. Heerlijk met geroosterde pompoen, salie en verse geitenkaas erbij.

5. Pompoenmacaroni


Pompoenmacaroni

Macaroni met kaas, een echte 'guilty pleasure' van velen. Van ons ook, maar we geven er toch graag een gezonde twist aan, door er een hele pompoen bij te doen.

6. Fregola sarda met pompoen, wortel en courgette


Fregola sarda met pompoen, wortel en courgette

Fregola sarda is een originele pastasoort uit Sardinië: het zijn kleine pastabolletjes die zich uitstekend lenen voor een salade. Heerlijk in dit gerechtje met pompoen, wortel en courgette.

7. Open ravioli met pompoen


Open ravioli met pompoen

Deze open ravioli met pompoen en porchini is een prachtig voorgerecht waarmee je elke vegetariër maar ook carnivoor heel blij zal maken.

Save

Save