Indiase viscurry

30 MIN
2 personen
Indiase viscurry

Dit heerlijke Indiase stoofpotje met vis is zo lekker en diep van smaak, dat het je zal verbazen hoe weinig werk er eigenlijk in kruipt.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl currypoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g vismengeling
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, geraspte gember en het currypoeder toe en laat 5 minuten stoven.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nogmaals 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg nu de blokjes vis, kokosmelk en een snufje cayennepeper toe. Breng de curry aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de vis gaar is.
  6. Pluk de blaadjes koriander. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Serveer de viscurry met de koriander en de rijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.28 kcal
Koolhydraten 73.72 g
waarvan suikers 2.6 g
Vet 32.11 g
waarvan verzadigd 20.1 g
Proteïnen 35.13 g
Vezels 5.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin