Indiase viscurry

30 MIN
2 personen
Indiase viscurry

Dit heerlijke Indiase stoofpotje met kabeljauw is zo lekker en diep van smaak, dat het je zal verbazen hoe weinig werk er eigenlijk in kruipt.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 2 kabeljauwfilet
  • 150 g basmatirijst
  • 1 el currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl cayennepeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalotten fijn. Pers de knoflook. Halveer de rode chilipeper en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringetjes. Schil en rasp de gember. Snij de kabeljauwfilet in blokjes van 2 centimeter.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, geraspte gember, het currypoeder en chilipeper toe en laat 5 minuten stoven.
  4. Meng in een kommetje de kurkuma en cayennepeper met een lekje water, tot je een pasta verkrijgt. Voeg toe aan de pan en laat kort meebakken. Voeg dan de blokjes kabeljauw, kokosmelk en tomatenblokjes toe.
  5. Breng de curry aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Pluk de blaadjes koriander. Kruid eventueel nog af met peper en zout. Serveer de viscurry met de koriander en de rijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 749.64 kcal
Koolhydraten 78.3 g
waarvan suikers 2.69 g
Vet 32.68 g
waarvan verzadigd 20.17 g
Proteïnen 34.45 g
Vezels 6.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin