Hachis parmentier met prei

40 MIN
2 personen
Hachis parmentier met prei

Hachis parmentier is de Franse benaming voor een ovenschotel met gehakt, groenten en een heerlijk laagje aardappelpuree. Puur comfort eten!

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de prei, ui en knoflook samen aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Boter een ovenschaal in en schep de gestoofde prei hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de prei en bak het gehakt in 7 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de prei.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, een snufje nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed. Schep de aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de kaas over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi goudbruin korstje te krijgen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 746.61 kcal
Koolhydraten 44.92 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 46.61 g
waarvan verzadigd 18.3 g
Proteïnen 35.81 g
Vezels 6.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin