Jachtschotel met bloemkool

40 MIN
2 personen
Jachtschotel met bloemkool

Wie heeft er zin in een zalig bordje comfort food? We dachten het wel! We maken vandaag een heerlijke jagersschotel klaar met lekker veel groenten! Gebakken gehakt, ui, wortel en selder in een heerlijke vlezige saus, met daarbovenop een dakje van aardappel-bloemkoolpuree én een kaaskorstje. Zo lekker!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ runderbouillonblokje
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de bloemkool in kleinere roosjes. Kook samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Verhit de helft van de boter in een grote pan en voeg de ui, selder en wortel toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan het gehakt toe. Laat mee gaar bakken.
  3. Bestrooi de pan met de bloem en voeg per persoon 100 millilter water toe. Meng goed en verkruimel er de runderbouillon over. Meng goed en laat 2 minuten indikken. Schep over in een ovenschaal.
  4. Verwarm de grill van de oven voor.
  5. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp samen fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, een snufje nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed. Schep de aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de kaas over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel 5-6 minuten onder de grill om een mooi goudbruin korstje te krijgen en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.09 kcal
Koolhydraten 66.91 g
waarvan suikers 12.2 g
Vet 38.64 g
waarvan verzadigd 20.57 g
Proteïnen 40.6 g
Vezels 14.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin