Ovenschotel met gehakt, prei en aardappelgratin

35 MIN
2 personen
Ovenschotel met gehakt, prei en aardappelgratin

Vandaag maken we een originele combinatie van 2 comfort food klassiekers: hachis parmentier en gratin dauphinois. De aardappelpuree vervangen we door schijfjes aardappel met een heerlijk romig sausje dat mooi gratineert in de oven. Verrassend en zo hartverwarmend!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 prei
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 centimeter. Kook de aardappelschijfjes gedurende 8 minuten. Giet af.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de lichte room in een kom en voeg de melk, de knoflook, tijm, peper, zout en een snuf nootmuskaat toe. Meng goed. Hou even apart.
  3. Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak 5-6 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Was en snij de prei in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan. Voeg de prei toe en stoof 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel er de gestoofde prei over. Schik hierop de aardappelschijfjes. Schenk er het roommengsel over. Overstrooi met de gratinkaas en zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet tenslotte nog 2 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.34 kcal
Koolhydraten 64.25 g
waarvan suikers 19.83 g
Vet 52.16 g
waarvan verzadigd 20.83 g
Proteïnen 43.52 g
Vezels 15.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin