Aardappelgratin met gehakt en spinazie

30 MIN
2 personen
Aardappelgratin met gehakt en spinazie

Gratin dauphinois 'meets' hachis parmentier in een heerlijke, eenvoudige ovenschotel! Een heel gemakkelijk, lekker en origineel gerecht. Gebakken gehakt en gestoofde spinazie komen tussen twee lagen aardappelplakjes, onder een krokant kaaskorstje. Een nieuwe favoriet voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g spinazie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de plakjes 5 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep droog.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de spinazie, tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou even apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en bak het gehakt. Kruid met peper en zout.
  5. Pers de knoflook. Doe de lichte room en de geperste knoflook in een kommetje, voeg per persoon 1 eetlepel water toe en roer los. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met de boter. Schik de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal. Verdeel hierover het gehakt en dan de gestoofde spinazie. Giet hierover de helft van het roommengsel. Schik hierop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes. Giet hierover de rest van het roommengsel en strooi er de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en tenslotte nog 3-4 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.49 kcal
Koolhydraten 44.96 g
waarvan suikers 4.6 g
Vet 53.7 g
waarvan verzadigd 22.29 g
Proteïnen 39.26 g
Vezels 8.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin