Hachis parmentier met zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Hachis parmentier met zoete aardappel

Hachis parmentier is de Franse benaming voor een ovenschotel met gehakt, groenten en een heerlijk laagje aardappelpuree. We maken er een originele variatie op, door zoete aardappelen te gebruiken. Ook in het gehakt zit een extra crunchy verrassing verstopt. Dit wordt een voltreffer bij jong en oud!

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Was en snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de prei, ui en knoflook samen aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in en schep de gestoofde prei hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de prei en bak het gehakt in 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de pijnboompitten toe. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de prei.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de kaas over de zoete aardappelpuree. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi goudbruin korstje te krijgen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 964.72 kcal
Koolhydraten 68.64 g
waarvan suikers 22.58 g
Vet 54.63 g
waarvan verzadigd 18.85 g
Proteïnen 44.13 g
Vezels 16.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin