Griekse ovenschotel (Briam) met gebakken feta

40 MIN
2 personen
Griekse ovenschotel (Briam) met gebakken feta

Briam is een bij ons minder bekende ovenschotel uit Griekenland, maar daarom niet minder lekker! Heerlijke ovengeroosterde groenten in tomatensaus met oregano, waar we ook nog feta bij doen, die lekker zacht en smeuïg wordt in de oven. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • ½ courgette
  • 1 tomaat
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 100 g feta
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de plakjes aubergine 4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en kruid met peper en zout.
  2. Pel en snij de knoflook in plakjes. Was en snij de aardappelen in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snij de courgette en de tomaat in plakjes. Doe de passata in een kom en meng er de plakjes knoflook, gedroogde oregano en peper en zout door.
  4. Hussel de groenten voorzichtig door de saus en schep dan over in een ovenschotel. Maak plaats vrij in het midden en leg de blok feta in het midden. Kruid het geheel met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Serveer de ovenschotel met de bladpeterselie erover gestrooid en de extra vierge olijfolie erover gedruppeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 564.38 kcal
Koolhydraten 43.87 g
waarvan suikers 8.39 g
Vet 34.32 g
waarvan verzadigd 10.82 g
Proteïnen 16.04 g
Vezels 11.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin