Aubergine gratin met feta

40 MIN
2 personen
Aubergine gratin met feta

Origineel, vegetarisch en met een Grieks tintje? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto. Deze ovenschotel met geroosterde aubergines in tomatensaus en feta-kaassaus wordt vergezeld van Griekse pasta en een rucolaslaatje. Smakelijk, maar dan in't Grieks!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 40 g gratinkaas
  • 100 g feta
  • 350 ml tomatenpassata
  • 125 g orzo
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schik hierop de aubergineplakjes en bestrijk ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg de gratinkaas en de helft van de verkruimelde feta toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Kruid met peper.
  3. Schenk de helft van de passata in een ovenschaal en schik hierop de helft van de aubergineplakjes. Bedek met nog een laagje tomatensaus, de rest van de aubergineplakjes en giet er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de feta. Zet 10 minuten in de oven en laat nog even gratineren onder de grill.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en kruid met peper en zout.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Meng deze dressing door de rucola.
  6. Serveer de aubergine gratin met de orzo en de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 938.48 kcal
Koolhydraten 69.7 g
waarvan suikers 14.21 g
Vet 58.27 g
waarvan verzadigd 25.7 g
Proteïnen 31.02 g
Vezels 8.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin