Grieks éénpansgerecht met orzo en feta

30 MIN
2 personen
Grieks éénpansgerecht met orzo en feta

Wat zijn we fan van éénpansgerechten! Zo gemakkelijk en zo smaakvol. Vandaag gaan we de Griekse toer op, een zalig stoofpotje met orzo, courgette en aubergine in een kruidige tomatensaus. Afgewerkt met zwarte olijven en feta. 'Gefstikós' is smakelijk in het Grieks!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 125 g orzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 30 g zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn, pers de knoflook en snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui, knoflook, aubergine en de gedroogde oregano toe. Roerbak 6 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg na 3 minuten ook de courgette toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg dan de orzo toe en roer goed om. Overgiet met per persoon 150 milliliter water en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig om, zodat de orzo niet aan de bodem kleeft.
  4. Hak de peterselie fijn. Snij de feta in blokjes. Halveer de zwarte olijven.
  5. Controleer of de orzo gaar is. Roer er de zwarte olijven door. Schep in borden en werk af met de blokjes feta en de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 667.69 kcal
Koolhydraten 68.27 g
waarvan suikers 19.35 g
Vet 30.79 g
waarvan verzadigd 10.62 g
Proteïnen 24.22 g
Vezels 12.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin