Gebakken gnocchi met tomatengroentensaus en feta

25 MIN
2 personen
Gebakken gnocchi met tomatengroentensaus en feta

Oh wat heerlijk, de combinatie van lekker krokant gebakken gnocchi, een tomatensaus bomvol groentjes en zoute feta voor erbij. Een gemakkelijk en snel doordeweeks maaltje dat ook nog eens vegetarisch is. Lekker!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 150 g feta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water wanneer ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Hou even opzij.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette en aubergine in blokjes.
  3. Verhit 2/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de courgette, aubergine, per persoon 2 eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout, roer om en breng de saus aan de kook. Laat 8 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gnocchi krokant. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de gebakken gnocchi met de groentensaus. Werk af met verkruimelde feta en fijngesneden bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 973.86 kcal
Koolhydraten 106.13 g
waarvan suikers 17.31 g
Vet 43.34 g
waarvan verzadigd 15.46 g
Proteïnen 34.39 g
Vezels 12.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin