Ratatouille met zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Ratatouille met zoete aardappel

Steffi: "Een bord bomvol groenten, zo heb ik het graag. En veel meer comfortfood dan dit wordt het niet. Dit gerecht voorziet je van allerlei mediterraanse goodies om je lijf te verwennen."

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • ½ el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de zoete aardappelen. Snij de zoete aardappelen, courgette, aubergine en rode paprika in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Heb je te veel groenten voor 1 ovenplaat? Leg de zoete aardappel dan op een aparte ovenplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pot. Stoof de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Voeg de gegrilde groenten en de tomatenpassata toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm (hou er 1 apart voor de afwerking) en voeg toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen. Voeg de balsamico toe en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de ratatouille met de rest van de tijm en de geroosterde pijnboompitten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 595.65 kcal
Koolhydraten 70.66 g
waarvan suikers 28.86 g
Vet 24.14 g
waarvan verzadigd 3.41 g
Proteïnen 16.34 g
Vezels 18.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin