Aspergesoep met een gepocheerd eitje

40 MIN
4 personen
Aspergesoep met een gepocheerd eitje

Een hele eenvoudige soep, en toch erg feestelijk, deze aspergesoep met een gepocheerd eitje. Werk af met waterkers. Ideaal bij een paasbrunch!

Ingrediënten

  • 700 g witte asperges, in stukken
  • 1 preiwit, in grove stukken
  • 1 ui, in ringen
  • ½ bosje waterkers
  • 4 eieren
  • 1 l kippenbouillon
  • 300 ml room
  • 100 ml azijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de asperges samen met het preiwit en de ui 12 minuten gaar in de kippenbouillon.
  2. Haal van het vuur en mix het geheel fijn tot een soep. Breng opnieuw aan de kook met de room. Kruid af met peper en zout.
  3. Breek de 4 eieren in 4 aparte kopjes.
  4. Breng in een pot water met het azijn zachtjes aan de kook. Laat voorzichtig een ei hierin glijden. Laat 3 minuten pocheren en herhaal dit met de 3 andere eieren.
  5. Verdeel de soep over de borden. Leg in elke kom een gepocheerd eitje en garneer met de waterkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 399.34 kcal
Koolhydraten 9.43 g
waarvan suikers 7.87 g
Vet 33.88 g
waarvan verzadigd 17.04 g
Proteïnen 13.95 g
Vezels 5.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin