Groene aspergesoep

35 MIN
4 personen
Groene aspergesoep

Een gezond lente-soepje is deze groene aspergesoep, afgewerkt met kippenreepjes, lente-uitjes en eieren. Ideaal als makkelijke lunch of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 100 g gerookte kipfilets, in reepjes
  • 1 bussel groene asperge
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 ml lichte room
  • 1 klontje boter
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier, peterseliestengels
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de asperges. Verwijder het houterige stukje onderaan. Snij de asperges in stukjes van 2 cm.
  2. Fruit de ui met de knoflook glazig in de boter. Doe er het wit van de lente-uitjes en de asperges bij. Roerbak enkele minuten.
  3. Blus de groenten met de bouillon. Hang er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  4. Schep het kruidentuiltje eruit. Voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer.
  5. Pel de hardgekookte eieren en plet ze.
  6. Doe de kippenreepjes en het groen van de lente-uitjes bij de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de soep over de borden en werk af met de eikruimels.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 254.57 kcal
Koolhydraten 6.01 g
waarvan suikers 4.48 g
Vet 18.1 g
waarvan verzadigd 9.36 g
Proteïnen 15.02 g
Vezels 2.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin