Aspergeroomsoep met zalm

40 MIN
4 personen
Aspergeroomsoep met zalm

Een heel makkelijke en smaakvolle aspergeroomsoep met blokjes zalm, geblancheerde aspergepunten en croutons. Perfect als feestelijke lunch of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm, in reepjes
  • 1 kg witte asperge, geschild
  • 2 uien, grof gesneden
  • 50 g croutons
  • 2 l kippenbouillon
  • 150 ml room
  • 1 klontje boter
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier en peterselie
  • 2 el krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook en laat de schillen van de asperges even meekoken.
  2. Snijd het houterige stukje van de asperges weg en snijd de stengels in stukken.
  3. Verhit de boter in een kookpot en fruit de uien glazig. Zeef de kippenbouillon en doe deze samen met de asperges en het kruidentuiltje in de pot. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.
  4. Schep het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep met een staafmixer. Schenk er de room bij en kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over de borden. Werk af met de zalmreepjes, de croutons en de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 401.82 kcal
Koolhydraten 18.09 g
waarvan suikers 9.41 g
Vet 27.33 g
waarvan verzadigd 13.14 g
Proteïnen 18.54 g
Vezels 6.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin