Aspergesoep met hamreepjes

40 MIN
4 personen
Aspergesoep met hamreepjes

Asperges en gekookte ham, ze gaan heerlijk samen! Proef het vooral zelf in deze lekkere aspergesoep met reepjes ham. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 50 g ham, in reepjes
  • 1 kg witte asperge, geschild
  • 1 prei, grof gesneden
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 l groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 klontje boter
  • 1 handvol kervel
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier en peterseliestengels
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de harde uiteinden van de asperges weg en bewaar ze samen met de schillen. Snijd de punten van asperges en houd apart. Snijd de aspergestengels in stukken.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de schillen en uiteinden toe. Doe er ook de aspergepunten bij en laat enkele minuten garen. Schep de punten eruit en houd apart.
  3. Zeef de bouillon na een kwartier koken.
  4. Stoof de ui met de asperges en de prei aan in de boter. Schenk er de bouillon bij en breng zachtjes aan de kook. Hang het kruidentuiltje mee in de pot. Laat 20 minuten afgedekt koken.
  5. Vis het kruidentuiltje uit de soep met mix fijn met een staafmixer. Schenk er de room bij en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over de borden en werk af met de aspergepunten en de hamreepjes. Bestrooi met de kervel, of met peterselie, en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 383.11 kcal
Koolhydraten 16.81 g
waarvan suikers 11.94 g
Vet 27.45 g
waarvan verzadigd 14.84 g
Proteïnen 14.26 g
Vezels 7.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin