Doet er ander een gerecht zó aan vakantie denken als paella? Wij zouden het durven betwisten! Dit rijstgerecht komt uit Valencia in Spanje en doet meteen wegdromen naar een zonovergoten terras. Traditioneel wordt het gerecht met Bomba-rijst gemaakt, deze rijstsoort werd geïntroduceerd door de Moren en heeft een korte korrel en een hoog absorptie-vermogen. Daarbij komen vis, schaaldieren, kip, konijn en saffraan. Al kan je natuurlijk gaan variëren en experimenteren met de bestanddelen. Wij doen niet liever! Ontdek 6 verrassende variaties...

Traditionele paella

Traditionele paella
Ontdek het traditionele recept met kip en zeevruchten, heerlijk! Bekijk recept

Paella met kip en chorizo

Paella met kip en chorizo
Een heerlijk Spaans eenpansgerecht met stukjes kip en chorizo, ideaal voor op een warme zomers avond! Bekijk recept

Paella met scampi's

Paella met scampi's
Dit is hét signatuurgerecht van Spanje. Het is een echte klassieker die bereid wordt in een grote (of soms gigantische) platte pan. Die staat dan uren te garen in een huisgemaakte bouillon. Maar je kan ook een lekkere snelle versie maken, bewijst dit heerlijke recept! Bekijk recept

Vegetarische paella met grillkaas

Vegetarische paella met grillkaas
We kunnen helaas niet elk weekend naar Valencia in Spanje. Dit is een heerlijke snelle veggie variant die je makkelijk thuis kan maken! Met lekker veel kruiden en gebakken grillkaas. Vergeet het citroentje er niet bij te serveren! Bekijk recept

Snelle Spaanse rijstschotel met scampi's en chorizo

Snelle paella met scampi's en chorizo
Dit is de snelle versie van de klassieker. Klaar in minder dan 30 minuten en minstens even lekker! Bekijk recept

Paella van orzo met kip en chorizo

Paella van orzo met kip en chorizo
Maak eens je favoriete Spaanse rijstgerecht met orzo pasta, verrassend lekker! Bekijk recept